Leta i den här bloggen

fredag 1 juli 2011

Arlas hemsida

Har hittat ett nytt härlig recept på Arlas hemsida: http://www.arla.se/

Mjuk kaka med krokant
Mjuk kaka med krokantKrokant är ljuvligt gott och ger kakan en härligt knaprig yta. En saftig kaka som blir ännu saftigare om den bakas dagen innan servering
Ingredienser
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
250 g Arla Köket Kesella® kvarg vanilj
Krokant:
1 dl skalade pistaschnötter, ca 50 g
3/4 dl strösocker
1 msk ljus sirap

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.
Börja med krokanten: Hacka pistaschnötterna grovt.
Smält sockret i en tjockbottnad traktör- eller stekpanna under omrörning.
Tillsätt sirap och rör tills det blir flytande igen.
Rör ner nötterna.
Lägg upp krokanten på bakplåtspapper och platta till den.
Låt svalna i kyl.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner mjölblandning och kvarg i äggsmeten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar