Leta i den här bloggen

lördag 18 december 2010

polkagrisknäck

Polkaknäck

Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 dl polkagrisar
4-5 droppar pepparmyntsolja
2 msk smör

Gör så här

* Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
* Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller kulprovet: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
* Koktid ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten.
* Krossa polkagrisarna, hälften i taget, i en mortel.
* Rör ner pepparmyntsolja, polkagrisar och smör i smeten.
* Fördela smeten i knäckformar.
* Låt stelna.
* Förvara i kyl.
* Tips: Vill du hålla dig till vanlig knäck är det bara att byta ut polkagrisarna och oljan mot 1 dl skållad och grovhackad sötmandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar